Tiden går fort när man har roligt

Vecka fem och snart, äntligen dags för tävling! Jönköping på söndag med Calista och Tysken, ska bli så kul, är riktigt taggad.
I helgen har det hunnits med en hel del, både uteritt och hoppning. Calista hoppad väldigt bra, lyssnar fint och hoppar nästan mig ur sadeln. Tysken skötte sig också galant, börjar kunna komma ner och rida honom och han fintar inte bort mig lika lätt längre. Ska ta med honom på träningen på torsdag för Sandra, behövs ett genrep innan helgen. Replay hoppade väldigt bra, han började använda sin rygg och kom upp med manken. Underbar känsla!
Skiss från söndagens hoppning
Röd: Galopperade över två upphöjda bommar, 9 meter mellan, varierade mellan två och tre galoppsprång. Bra för att kunna reglera hästens galopp.
Grön: En planka upplagd på "sockerbitar", hoppades som ett lydnads hinder, koner i hörnen så man verkligen landar och rider rakt fram. Övade också svängar, hoppa, landa och sen svänga direkt för vikthjälperna.
Blå: Oxer med bom före (ca 2,5 m) och bom efter (3 m), främst för att reglera hästens språngkurva och bygga styrka.  Med Replay gjorde jag om det till ett kryss med travbom framför och en galoppbom bakom. Viktigt att tänka på är att man anpassar övningarna efter hästen och inte hoppar det som står framme bara för att det är smidigt.
Rosa: Tre räcken med ca 6.20-6.50 mellan, bom in och bom ut (ca 2.5 respektive 3 m). Tränar styrka och snabbhet och får hästen att själv backa av. Viktigt att man själv låter hästen sköta jobbet i serien och inte bromsar med handen utan rätar upp överlivet och på så sätt får hästen att jobba med hindret. Om man vill ha ytterligare hjälp med att få hästen att backa av kan man lägga en bom mellan räckenam det blir då: bom 2.5 m, räcke 3 m, bom 3 m, räcke 3 m, bom 3 m, räcke 3 m, bom.
Avslutade helgen med att träning för ett gäng duktiga ponnyryttare. Tränade på att räkna galoppsprång, noggranhet i banhoppning och omhoppningssvängar.

Kommentarer
Postat av: Ewa

då syns vi i Jkg

2012-01-30 @ 22:49:05
Postat av: Yvonne

Tack för ett super bra tips med dom rosa plopparna . Det skall vi testa där hemma . Kram och Lycka Till med allt !

2012-02-04 @ 19:54:14
URL: http://yvonneemanuelsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0