Lördag 17 mars 2012

Sitter i bilen på väg till Karlshamn där jag ska provrida en häst, spännande! Lördagen fortsätter sedan med hopplektion för ponnyryttare, visning av Albert, trimning av Calista och avslutar med grillning hos Little M. Bra lördag!

Missa inte sändningarna från hoppningarna i Paris som går på Eurosport ikväll 22:30 och imorgon 16:00.


Hoppträning

Abbe fick idag turen att vara med på hoppträning för Lars Berglund som kommer till GARK varannan vecka. Perfekt för honom att få gå i en grupp med andra hästar, hoppa massor av "titt-hinder" och ändå försöka hålla fokus. Gick faktiskt väldigt bra för att vara första gången. Han tittade lite på vågplanken men annars gick han som en klocka! Tror lite "tittighet" kan vara bra då det gör att han verkligen inte vill vara i bommarna och han blir därmed försiktig av sig. Hemläxan blev att fortsätta jobba med markarbetet, få gas och broms att funka bättre och hoppa serier så han lär sig backa av och inte bara springa genom uppgiften.

Imorgon väntar träning för Sandra Carlsson med Calista! Snart helg också, hur bra känns inte det!

Like


Lite om allt

Sol och femton plus, blev självklart en tur i skogen med Calista. Albert trimmades en stund i paddocken och avslutades i ridhuset, han var riktigt laddad och det tog ett tag innan jag hittade takt i traven och fick honom att lyssna på vikthjälperna och ta skänkeln och inte bara springa. Blev väldigt bra på slutet!

Saknar min kära syster som nu "flyttat hemifrån" för att utbilda sig till bartender i Göteborg! Good news är att hon kommer hem igen till helgen :)




GRATTIS!

Ett jättestort grattis till Jens och Lunatic som tog SM-guld idag! :) Se filmer och läs mer på My's blogg showgroomjf.blogg.se.

Filmer!

Om jag fått göra det igen skulle jag galopperat igång henne mer, nu gick hon lite bakom skänkel och var inte med på min plan att gå på ett språng mindre på första linjen. Hem och träna! :)



Flyinge

Calista hoppade super hela helgen! Var felfri i första kvalet (1.20 bed A:0), felfri och sjätte placerad i andra kvalet (1.25 bed två faser) och även felfri i grundomgången i finalen (1.30 bed A:1a). I omhoppningen blev det dock ett missförstånd, får skylla på orutin ...
Nästa tävling är i Lidköping vecka tretton. Innan dess väntar en massa träning, hade nämligen tänkt debutera 1.40 där om allt känns bra!

Packning!

Har mycket att hinna med innan morgondagen då det bär av mot Flyinge. Calista ska tävlas där i helgen, 1.20-1.30 höjder och med chans att vinna 10 000 kronor, skulle suttit fint! Tävlingarna börjar på torsdag men då det är en bit att köra åker vi redan imorgon. Så kvällen har spenderats med att packa, packa, tvätta och putsa. Är ju bara en häst att packa åt men det tar ändå tid att organisera upp allt.
Albert hoppades idag, en "femochenhalva", och gjorde det väldigt bra. Överhoppar sig rejält i början och blir därför trött ganska fort och i slutet blir han istället lite springig och har lite svårt att fokusera på uppgiften. Blir bättre och bättre för varje gång så det är skönt! Calista hoppades också, dock inte så mycket utan mest för att stämma av inför helgen. Hoppade bom, 5,5 m - räcke/oxer, 3 m - bom. Övningen är super för att förstärka hästens språngkurva och få den att runda av språnget och lägga sin högsta punkt rätt, dvs mitt över hindret. Calista har gjort denna övning flertalet gånger så hon har klart för sig vad som gäller. Hoppade riktigt bra och fick ett fint stöd fram till bettet, hoppas att den fina formen kan hålla i sig över helgen.
Nu är det dags att fortsätta packa!
Inte världens bästa bild men i bristr på annat så får den duga! Calista EM efter första kvalrundan i DM:et 2011.

Albert af Haglunda

Film från dagens hoppning!

Firewoman som i Malmö

So let's set the world on fire

Resultat Lidköping

I helgen var det tävling i Lidköping med Tysken och Calista. Åkte vid nio-tiden, hemma igen vid 00:30. Hur sega kan man vara? I alla fall, Tysken kändes super i grunden 1.20 bed två faser men fick inte koll på en sväng i omhoppningen så blev två stopp. Inte bästa starten precis. Efter några timmars slappande och ätande (skönt med lastbil och varm bodel!) var det dags för Calista. Hon kändes helt super, rev dock ettan! Verkligen inte min tävlingshelg men vi hoppade sedan resten av banan felfritt och med en riktigt härlig känsla. Bra inför denna veckas tävlingar i Flyinge. Skulle åkt till samma ställe igen på söndagen och hoppat ytterligare varsin klass med hästarna men pga den sena hemkomsten strök jag mig och spenderade söndagen på hemmaplan istället. Nu gäller det att ladda upp ordentligt inför Flyinge som börjar på torsdag. Det är ju inomhus SM men jag ska rida en tour, som inte ingår i SM:et, med Calista. Ska bli kul att komma iväg och få inspiration och tävla på en anläggning som Flyinge.
Calista i Halmstad HT-11.

RSS 2.0