I work out

Igår blev det en sväng till badhuset för att simma lite längder. Ja, ni läste rätt. Blev även en stund på gymmet för att träna de frånvarande magmusklerna. Fick även tipset av min sjukgymnast att jag måste träna mycket baksida för att förbättra min hållning och få bak axlarna ytterligare. Så det gjorde jag också. Ska ta tag i min sits på allvar nu, bli starkare och stadigare, ett gymkort i julklapp kanske?

'Things takes time, remember this rhyme'

Varit en effektiv dag, so far so good, hunnit med stallet och att göra lite annat smått och gott. Har förresten bytt stall nu, från det sk "Gamla stallet" till det "Nya stallet" då jag får ytterligare en häst efter nyår. Mer om detta senare, nu väntar julklappsshopping!
En gammal bild på mig och Cruzidull (e. Santa Cruz-Marramass)

Hela världen är så underbar

Göteborg, har du inget man kan dansa till?, Helga&Olga, Tyska Moa, stensaxpåse, 360 grader, Gislaved, kära Parken och så lite E-type på det. Fullt ös!



Denna vecka dags att ta tag i julklappar, julstäda och packa inför kommande resa upp till Strömsholm.

15 december 2011

Hoppning, trimma Calista, tvätta och packa inför en fredag&lördag i Göteborg.




Epic fail

Jag och sis försökte oss på det här med att julbaka. Inte så svårt tänkte vi men herregud vilket kaos det var! Under julbakstimmen i köket kunde man mest hörs utrop som: "Shit också, det kokar över!", "Jag tror knäcken är klar nu. NU alltså, bråttom! (stelnade av sig själv i grytan, behövde inte gör något kulprov där inte), "Men Josse, det slutar inte! Shit också!!" och "Hur får vi bort knäcken från grytan?".
Ja, knäcken vart stenhård, nougaten klarade sig dock något bättre. Är väldigt glad att julen bara kommer en gång per år och att jag aldrig fått för mig att satsa på en karriär inom restaurang eller liknande ...
Tips! Ha inte för hög musik, risk att man upptäcker för sent att det är nougat över hela spisen ...


Nougaten, jag och knäcken.

90 grader

Armen är läkt men dock fortfarande något stel och omusklad vilket gör att det dröjer ett tag innan jag kan ta i fullt ut. Ska fortsätta jobba med sjukgymnastiken men behöver bara leva med min kära "terminatorfixator" en vecka till, FREEDOM!



Förhoppningsvis sista gången på ett väldigt bra tag (eller helst aldrig igen) som jag slipper se dessa skyltarna!



Den bästa förberedelsen för morgondagen är att göra ditt bästa idag -H. Jackson Brown, Jr.

Har suttit större delen av dagen och filosoferat om hur jag vill att mitt 2012 ska bli. Gjorde en tävlingsplan och skrev ner saker som jag måste ta tag i omgående däribland BE- och C-körkort.
Hur svårt kan det va?




Tips! Skriv upp vad du har för mål för säsongen, utgå sen från det och fyll upp med tävlingar. Mitt mål är att debutera 140 i Halmstad som är utomhus och på gräs därför väljer jag att veckorna innan rida på gräs. Hade det varit en debut på en grusbana hade jag försökt åka och tävla på grus veckorna innan. Sen är det viktigt att vara flexibel i sin tävlingsplan och kunna stämma av mot hur hästen känns och göra ändringar om det behövs. Visa tävlingsplanen för din tränare och ta reda på vad som verkligen krävs för att uppnå målet (kunskap, hästmaterial, skjuts till tävlingar, hjälp på tävling, träning, ekonomi mm) så får man en tydligare väg att följa och man vet vad som måste förbättras eller lösas så att man kan uppnå sitt mål.





Tell me why I don't like mondays

Eller egentligen gillar jag visst måndagar bara det att denna vecka hade jag velat snabbspola fram till helgen då det lär bli fullt ös med fina vännerna. Fast veckan bjuder också på en hel del roliga saker, stallmöte, besked om jobbet, födelsedagar och Luciafirande på ortopedavdelning. Kan väl inte bli så mycket bättre?

Anthony Paalman

"Gramantyglarna är ett farligt instrument. [...] En konstnär bör med gramantygeln kunna visa hästen vägen nedåt. Är det en verklig konstnär, bör denne kunna göra detta precis lika bra eller bättre utan hjälpmedel. [...] Det finns en del obetänksamma ryttare som t o m rider sina hästar enbart på gramantygel. Detta får inte bara hästen att gå bakom lodplanet utan tvingar också ned dess huvud mellan frambenen. Om en ryttare inte har tillräckligt med erfarenhet och kunnande för att med den naturliga metoden få hästen lydig för hjälperna, utan måste använda gramantygel bör han bara ha den som hjälptygel, dvs han rider med den normala tränstygeln och gramantygeln används endast på hästens stela sida."

Läs mer om svaga (konkava) och starka (konvexa) sidan i Ridhandboken 1 s. 182 kap 4.5.1 Utbildningsskalan.

Snooze and you lose

Klockan sju var det uppstigning och iväg till stallet. Mocka, fylla vatten, linda lindor och longera. Verkligen underbart att vara själv i stallet på morgonen och ha radion på och bara fixa i lugn och ro. Longerade i ridhuset med inspänning (graman) för att få henne att stretcha och komma upp med ryggen. Använder gramanen för att få henne lägre i formen (dock endast vid longering) men ska införskaffa en chambon-tygel istället som inte fixerar hästen på samma sätt. Chambon-tygeln tar emot när hästen vill ta upp huvudet men lättar så fort den sänker huvudet. Läste ett intressant stycke ur Anthony Paalmans bok om just gramanen, lägger ut ett utdrag senare!

Nu är det dags att klä om för att åka en sväng till Jönköping för lite shopping. Klockan fyra är det sen dags för GarkUS årliga Luciatåg, har ni inget för er kom förbi och titta!
Calista redo för att longeras.
Stallmästaren och en något suddig Colmar 1179 i Vita Ridhuset, Strömsholm.




Change your thougts and change your world

Har varit en underbar dag! Fått mycket roligt besked, varit på en anställningsintervju och nu är det middag med finbesök i form av mormor. En helt okey dag med andra ord. Dock vet jag ju inte om jag får jobbet så kanske inte ska ta ut något i förskott men men ... Håll tummarna!
Peace from da hospital! (Känns skönt att detta tillhör dåtiden numera)

harduingetmankandansatill?

Den här rytmen vill bara ha min kropp

Chocolat

Kvällen spenderades med film tillsammans med sis och mor. Underbar film och Johnny Deep gör den inte sämre precis! 

Där konsten slutar tar våldet vid

Läs: Ridhandboken 2 s.26-37, kap 1.2 Principer för utbildningen.

"En energisk hjälp som korrigering får endast ges i form av drivande hjälper. Hårda eller bestraffande tygeltag är bannlysta. Sådana hjälper är "ofaira" och har i regel motsatt effekt: hästen blir avtrubbad i munnen och reagerar ännu mindre för tygelhjälperna."




Love it!



Busy doing nothing

Försöker fylla dagarna med saker att göra, skriver långa listor och sätter upp deadlines, så denna vecka är, tro det eller ej, ganska späckad med både intressanta och något mer ointressanta (läs: onödiga) saker att göra. Så mitt tips till er som tycker att det inte finns något att göra, skriv en lista, sätt upp en deadline, intala dig att det är en väldigt viktig sak att utföra, gör den, bocka av, fortsätt till nästa.
Ingen tid att slösa, dags att måla naglarna!


I min egna värld

Har glömt mobilen på RS så är det svårt att få tag i mig vet ni varför. Hoppas att den anländer med posten i veckan!

Reloaded

Blev inte så mycket uppdaterat från varken Globen eller vecka fyrtioåtta i allmänhet men nu är jag tillbaka i småländska skogarna och redo att sätta fart igen.
Here we go again!

RSS 2.0