artikel

Såg en artikel länkad från hastmagazinet.se till Skånskan om Carisma. Den hästen var hos Jens medan jag jobbade där så känns häftigt att läsa om hur den nu är med och tävlar i WC-finalen!
Carisma och Jens.
Carisma med sin nuvarande ryttare.
Läs artikeln här.

Det är först när man ger upp som det blir nått nytt

Dåligt med uppdatering men har egentligen inte så mycket att skriva om då Calista har varit halt men blev behandlad när vi var hos veterinären, har en återbesökstid första maj (håll tummarna för att hon är fräsch då). Passar på att åka ut så mycket jag hinner till Pernilla Josefsson som har sitt stall en bit utanför Gislaved. Hon har sex hästar i träning så är perfekt att få komma ut och rida och hjälpa till - inspiration!
Har varit och provridit en del hästar och äntligen hittat en som jag gillar, ska boka in en provridning till inom kort sen får vi se hur det blir.
I veckan ska jag ut till Pernilla, börja skritta och trava Calista och rida en 5-åring i ett annat stall. Så blir en hel del häst i alla fall. Hoppas också att våren kommer till oss på riktigt, håller tummarna för en fin helg så vi kan få ha vår grillafton på riktigt!

Olympic games -72

Kul att se hur allt har förändrats, både banbyggnad, hindertyper och ridstilar. Jäklar vilken trekombination!

Vetcheck!

Ledig måndag för min del då Calista ska till veterinären då hon är halt. Veterinären vi ska åka till heter Silvana och håller till i Helsingborgsområdet, har haft henne innan, men då till Olga, och tycker hon är riktigt duktig!
Olga iordninggjord inför Jens-clinic på GARK

Hey! Let's kick it

Ska snart iväg på kick off-middag med GARK's styrelse. Har förberett en powerpoint med lite olika idéer, tror det kan bli en trevlig kväll!
Har varit lite dålig uppdatering men har inte så mycket att uppdatera om då jag för tillfället bara har Calista som till råga på allt är halt och ska till veterinär på måndag. Det blir alltså inte så mycket ridning men ska dock ut till Pernilla imorgon och hjälpa till i hennes stall. Har också varit och provridit en del men ännu inte hittat min blivande stjärna ;)
Nu är det dags att åka, ha en fin kväll!

Om jag fick välja


Helgens tävling

Var i Lidköping i helgen och tävlade. Hade med mig Calista (som förövrigt är den enda hästen i stallet, mer om det senare) och hoppade 1.20-1.30 klasser. På fredagen var det 1.20 hoppning och det blev en 14:e placering. På lördagen var det 1.30 som gällde och jag trimmade henne en halvtimme på morgonen och hon kändes okej, på tävlingsbanan stämde dock inte allt och det blev det sämsta resulatet någonsin för mig och Calista, tre ner och så la jag en volt. Fanns ingen "fjäder" i hästen och hon hoppade lite för långt. Det var bara att bita ihop och efter lite coachande och råd från Jens la jag upp en plan för morgondagen. Gick upp i ottan och trimmade henne, passade på att hoppa några språng på framhoppningen, ett räcke med bom före och efter. Brukar alltid göra den övningen under veckan innan jag åker iväg på tävling men då Calista fick en hovböld helgen innan kunde jag inte lägga upp träningen som önskat. Morgontrimmningen gav dock resultat och på tävlingsbanan kändes hon mycket bättre, mer fram för skänkeln och resultatet blev därefter, felfri grundomgång men dessvärre ett ner i omhoppningen.
Nästa tävling är i Trollhättan vecka 15, då en dag med debut i 1.35. Ska börja lägga lite mer fokus på att bygga upp konditionen inför utomhussäsongen som väntar vecka 17 då det är dags för Henriksdals tävlingarna!
Som jag skrev innan, numera har jag bara Calista kvar i stallet. Albert har åkt tillbaka till hans ägare då han ska lånas ut till en tjej, Replay och Tysken har åkt tillbaka till sina ägare. Kände att fyra hästar och jobba sju till fyra inte riktigt gick att få ihop. En häst känns dock väldigt lugnt så nu är jag på jakt efter en tävlingshäst 8-12 år gammal och som startat minst 1.30, vet ni om någon som är till salu hör gärna av er!
Nu dags att göra veckans träningsschema för Calista och mig.
Calista 

RSS 2.0