Summering och sommar

Det är snart heliga helgen igen! Har varit dåligt med fart på bloggen men hinner liksom inte med allt då det mesta går i ett. Hästarna går bra, hopptränade Tysken för Lasse Berglund igår, gick helt okej. Måste bli mer gymnastiserad sa Lasse, jag höll med efter att försökt få honom runt innerskänkel med härligt stöd på yttertygeln, lättare sagt än gjort kan jag meddela.
Alla hjärtans dag firades med bästa Matilda och syster Josefine på Bambu, mat och skratt lika med trevlig kväll. I helgen väntar tävling i Värnamo, årsmöte (Folkets Hus kl 15, söndag) och en sväng ner till Malmö för att delta i morgondagens manifestation som ska äga rum. Hmm, eller inte riktigt. Skulle stått och dudududat till Aviciis Levels men det blev tyvärr inställt och framflyttat till den 16 maj, ny nedräkning påbörjad och istället blir det en kväll där man själv får stå för underhållningen. Morgan Pålsson skämten drygas ut med "En gång i Phuket"-skämt och MuffelDuffel ovanpå det så är kvällen en tia av tio möjliga.
Nästa vecka är kanske årets bästa om jag får säga det själv. Häst och kalas, kan det bli bättre?


Vem beställde mer snö? Calista solar i hagen en skön sommardag långt bort från minusgrader, snö och halstäcken. Underbart!



Torsdag 9 februari 2012

Hopptorsdag! Tre utav fyra hästar fick lufta sig idag. De skötte sig utmärkt, speciellt stort framsteg med Tysken. Skriver ner lite om dagens övningar och lägger upp imorgon. Nu blir det att sova så man orkar med sista arbetsdagen för veckan sen är det äntligen H E L G! Underbart.

Mor&Far

Tack för all support, ni är bäst! 




Bra start på dagen!

Sitter på jobbet och läser i en av de bästa böckerna skriven av W. Steinkraus. Är inne på kapitlet om ryttarens sits och position lämpligt nog. Om ni kan - låna boken eller beställ den och läs! Bra skrivet och bra bilder, perfekt som inspiration!


Om man vill slippa frysa ...

... rid utan stigbyglar!

Jobbar intensivt med att stärka min sits, framförallt min mellandel och att komma ner i sadeln. Blir lätt lite för mycket hand och halvståendes i sadeln, speciellt med Tysken som gärna hänger sig på bettet och lätt får mig ur position. Så för att komma åt honom och jobba på min sits rider jag större delen av passet utan stigbyglar, jobbigt som bara den men känslan och resultatet blir så mycket bättre. När jag rider fram rider jag på lite längre tygel och tänker på att hitta min egen balans och position utan att behöva hålla hästen i munnen, jag fortsätter sedan att svänga för vikten runt koner och hela tiden jobba med mig själv och att hitta hästens takt och en framåtbjudning. Rider en meter innanför spåret för att känna att jag jobbar med skänklarna, blir lätt att man rider längs fyrkanten och glömmer bort sin ytterskänkel annars. Efter att jag travat och galopperat fram lägger jag upp stigbyglarna och jobbar på med att flytta honom för skänklarna, avsaktningar, galoppfattningar, framdelsvändningar, tempoväxlingar mm. Det viktigaste är att man känner att allt utgår från mellandelen och säte, skänklar och inte från handen. Tysken är ganska "het" av sig och blir gärna lite springig vilket gör att jag inte vågar lägga på ben och sitter istället varv efter varv och bromsar honom, när jag rider utan stigbyglar blir det istället att jag kan sitta emot med mitt säte och mellandel och samtidigt lägga på ben vilket gör att mina halvhalter går igenom och han kommer mer och mer i jämnvikt och bär sig mer bakbenen än på bogarna.
Charmiga Tysken!
Imorgon får hästarna en lugn dag (uteritt) då jag och delar av "stallgänget" ska på bio! I helgen väntar sedan träningstävling i Tranemo med Tysken och hoppning utav de andra hästarna och en sväng till Borås för att kolla Gina Tricot GP.

Calista EM ♥


6 februari 2012

Som vanligt går dagarna alldeles för snabbt och bloggen hinns inte riktigt med. I torsdags var det iaf träning med Tysken för Sandra. Det gick helt okej, markarbetet har vi fortfarande en hel del att jobba på, hoppningen flöt dock på över förväntan. Vi började med uppvärmning över travbommar, försökte få Tysken att inte ta "älgkliv" utan lyssna på mina halvhalter och vila lite mer på steget. I galoppen jobbade vi sedan över galoppbommar och samma sak gällde här, att få han att lyssna och inte bara "älga" på. Vi hoppade sedan en liten bana där vi skulle tänka på vägarna och räkna galoppsprång på linjerna. Var en linje som jag hade lite problem med, oxer-ca 21,5 m båge-räcke-räcke kombination. När hindrena var lägre skulle vi hålla ut bågen och rida på sex steg, blev att jag inte riktigt fick honom runt innerskänkeln och fick då svårt att få plats på mina sex steg. Efter några gånger blev det dock bättre! Vi avslutade sedan med att hoppa en bana på respektive tävlingshöjd. Kändes riktigt bra!

I helgen var det dags för tävling, dock blev det bara med Calista då lastbilsrampen krånglade (-25 grader så inte helt oväntat). Tysken får göra sin debut i Värnamo vecka sju. Startade Calista i 1.20 klassen med bedömning A:0 och hon skötte sig, felfritt och placerad! Nästa tävling, som sagt, vecka sju i Värnamo då med tre hästar; Calista, Tysken och Replay. Hoppas på sol och någon grad över nollan!
Mamma filmade 1.20 rundan så ska försöka lägga ut den här inom kort!
Bild från Ryttargalan! Här med Tyskens båda ägare, Jens Fredricson och Mattias Gårdlund.

Torsdag 2 februari 2012

Snart kvart i nio och fikapaus! Idag är det träningsdags för Sandra, denna gång med Tysken. Ska hinna med och trimma calista innan och efter träningen tömköra Replay och lösgaloppera Albert. Fullt ös! Återkommer med skiss från kvällens träning.


RSS 2.0