Hoppträning!

Idag var det äntligen dags för hoppträning för Sandra Carlsson igen! Tog med mig Calista denna gång, Tysken får följa med nästa, och hon skötte sig jättebra. Övningarna vi gjorde var perfekta för Calista, en serie, klockan och räcke med bom framför/bakom. Började med att värma upp hästarna självständigt. Därefter hade Sandra en liten genomgång och sen började vi med dagens övningar. Vi fokuserade mycket på att verkligen få hästen framför skänkeln och möta upp med ett jämnt stöd i handen. När jag rider Calista blir jag ibland lite väl ivrig med att rida framåt då hon har lätt för att bli långsam och bakom skänkeln men detta gör också att jag inte rider steg för steg och speciellt när vi jobbade med öppna på långsidan red jag på lite väl mycket och hon blev lite springig i övningen. Ska alltså rida henne mer steg för steg. Efter travarbetet fortsatte vi med samma sak i galoppen och när det kändes bra började vi rida "klockan". Vi skulle hålla fyra galoppsprång mellan bommarna och släppte man koncentrationen för en stund fick man genast problem. Calista kändes dock väldigt fin, ska tänka på att forma henne lite mer runt innerskänkeln i höger varv. Vi fortsatte sedan att hoppa serien och fick öva på att följa med hästen efteråt och få den att fortsätta tänka framåt i balans. Precis vad jag behöver träna på! Till sist avslutade vi med att lägga ihop alla övningarna till en bana, kändes riktigt bra på slutet, nu räknar vi ner till nästa vecka då det vankas tävlingsdebut a la 2012!


Röd: "Klockan". Först med två bommar, hitta rytmen sen när det kändes bra alla fyra. När vi hoppade bana red vi först ett varv sen fortsatte ner på ytterligare en bom, 20 meter-6 galoppsprång, för att känna att vi red hästen för säte och skänklar.
Grön: Serien. När vi red fram gjordes den om till en lång travserie. När vi hoppade den var det räcke-bom-cavalletti-bom-räcke, skulle gissa på 3 m mellanrum mellan varje. Viktigt att galoppera genom svängen, sitta upp innan hindren för att hästen ska få hjälp att bibehålla sin balans genom hela serien.
Rosa: Räcke bom framför/bakom. Hoppade först med bommen framför, var galoppavstånd (ca 2.5-3 m). Kom sednan räcke-bom. Perfekt för att korrigera språngkurvan.

Kommentarer
Postat av: Erica

Kanon! Tack för alla tips man får och dina enkla skisser är ju super!! Fortsätt så ;))

Och lycka till nästa vecka!

2012-01-26 @ 23:05:13
Postat av: Emma Nilsson

Tycker att det är mycket lärorikt att läsa din blogg! Ha det bra

Kram

2012-01-28 @ 13:10:17
URL: http://emmaelisabethsally.devote.se
Postat av: Emelie

Tack, vad kul att ni tycker det! Ska göra mitt bästa :)

2012-01-30 @ 22:13:57
URL: http://emelie.forsmans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0