Vickis Hästmassage

Idag så var Vicki ute i stallet och masserade Cruzidull. Massagen använder jag som ett komplement till min ridning och övrig hästskötsel (ex. försöker rykta hästarna minst en gång per dag ca 150 rykttag/sida för att få bort stövet och få de blanka samt få igång blodcirkulationen). Vicki är väldigt duktig och är noga med att poängtera hur viktigt det är med rätt ridning för att få ut maximalt av massagen.
Vicki hade också med sig några produkter som hon kommer vara återförsäljare till, jag passade på att fota!
Detta är en specialutformad padd som man har vid ex. hoppning. Den används som en helt vanlig padd (gelé eller fårskinnspadd) fast har en mer utvecklad teknik. Den har hål i mitten vilket gör att det inte blir något tryck över manken eller ryggraden. Fyllningen i padden är av sådant material att den formar sig efter hästen för att ge bästa möjliga passform. Det går även att klippa upp den mer om den riskerar att trycka på manken.
Såhär ser den ut ovanifrån. Tycker det är smart lösning med hålen i mitten och att man kan klippa en bit för att få mer utrymme för manken då både Calista och Olga har höga mankar och man helst vill slippa ha något som trycker där. Priset ligger på ca 800 kr!
Detta är en annan produkt som används som ett vanligt stallbandage där du kan välja om du vill värma eller kyla hästens ben. Inuti finns nämligen en löstagbar "padd" som du kan lägga i frysen eller värma i micron! Sen sätter man bara fast alltihopa runt hästens ben (som vanliga stallbandage fast med praktiska kardborreknäppningar) och använder pumpen för att pumpa i luft som gör att den sitter så stadigt och jämnt som möjligt. När man har det avklarat kopplar man bort pumpen sen är man klar!
Padden till vänster och resten av bandaget till höger.
Såhär ser den ut på! Cirka pris 1 800 kr /par.
Mer info http://www.vickishastmassage.se/index.html
Och här är några bilder från Cruzidulls massage.
En dag kvar sen ÄNTLIGEN helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0