Peter E träning

Började passet med att själva jogga fram hästarna innan vi samlades för genomgång. Peter berättade lite om att man måste kunna använda hästens växlar i galoppen. 1:ans växel - samlad galopp, 2:ans - lugn galopp, 3:ans - arbetsgalopp, 4:ans - ökad galopp, 5:ans -terrängritts galopp och hur viktigt det är med ett bra markarbete för att kunna prestera i hoppningen.Saker som inte funkar i hoppningen beror oftast på att man inte fått igenom den ordentligt på backen innan.
 
Efter genomgången började vi trava hästarna på volt över två bommar för att se till att hästarna tog skänkeln, var i balans och formade sig runt innerskänkel. Vi gjorde sedan samma övning i galopp. Totsie skötte sig riktigt bra, har ju en väldigt stark vänster sida och en svag höger så ville inte riktigt ställa igenom till vänster men det blev bättre efterhand.
 
Vi fortsatte sedan att hoppa en gymnastikövning. 2 studs, ett galoppsprång till ett räcke med väl utdragen marklinje, två galoppsprång till en oxer. Perfekt övning att värma upp hästarna i då de får backa av och jobba med hindren själva. Peter var extra noga med att vi i landningen skulle följa med hästarna några galoppsprång innan man började ta i dem. Lättare sagt än gjort då det blir som en reflex att räta upp sig och ta i hästen speciellt när de är lite mer framåt.
 
Vi övergick sedan till att hoppa linjer och öva på att hålla jämna steg mellan hindrena. Tre hinder utmed ena långsidan med ca 22 m mellan skulle ridas på 6 jämna steg mellan varje. Hoppa in, ha tvåans växel i, landa, sex jämna steg, hoppa andra hindret, landa, följa med för att sen räta upp sig och få hästen att själv backa av och vänta in de sex stegen som givetvis blev svårare att få plats med mellan hinder 2-3. Kommer nöta denna övningen var och varannan dag med Totsie! Hon ville helst av allt lägga i fyrans växel och dra iväg.
 
Fortsatte sedan med linjer och variera galoppsprången. Avslutade med att hoppa några hinder på treans växel vilket gick väldigt bra!
 
Tyckte att träningen var riktigt bra och övningarna var väldigt givande. Nu håller jag tummarna för att jag får en plats nästa gång också!
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0