everyone is rushing. one cannot rush with horses. it's literally the 'kiss of death'

Måndagen förbi och bara fyra dagar till helg. Dagen har varit helt okej. Jobbat och efter det blev det en sväng hem för att hälsa på det senaste tillskottet i familjen - en bichon frisé valp! Wille heter han och är så jäkla söt. Just nu är det fullt ös medvetslös när han och Sune jagar varann runt matsalsbordet.
Har även hunnit med att rida mina hästar, såklart! Började med Calista som bara trimmades i ridhuset. Gick väldigt bra och kändes som vi kommit ännu ett steg i lösgjordheten. Viktigt att verkligen få henne för sätet och skänklarna och rida fram till ett stöd, lyckas jag med det fullt ut så kommer hon även upp ordentligt på svaga sidans tygel och kan då rakriktas. Utbildningsskalan är guld! Den finns att läsa om i princip alla seriösa ridhandböcker såsom Svenska Ridsportsförbundets Ridhandbok 1 och 2. Ska även förklara mer om den i senare inlägg.
Cruzidull jobbades också i ridhuset. Lösgörande arbete för att mjuka upp henne ordentligt efter helgen. Kändes fin och tog skänkeln bra! Gjorde en favoritövning som kräver att hästen blir mer självbärig och i jämvikt.
Rid i galopp, vänd snett igenom och vid medellinjen gör du ett galoppombyte och vänder sedan hästen enbart för vikterna tillbaka ut mot samma långsida som du började rida snett igenom från, ut på spåret igen samtidigt som du tar mantag och låter tygeln glappa. Meningen är att du låter väggen stoppa upp hästen och den får själv reda situationen och komma loss från handen och använda sina bakben längre in under sig för att få balans.
Lite svårt att förklara men hoppas att ni förstår!
Nu blir det sova!
Gillar denna bilden för den får mig att tänka på sommar+tävling=bra kombination!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0